x

Chance the Rapper
The Big Day

Mange sange, ikke nok chance(r)

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 26.07.2019
Anmeldt af
Cillian Murphy

Den evigt positive Chance the Rapper har på fuldlængdedebuten The Big Day taget de helt store følelser med. Tematisk kredser vi om det at blive voksen, stoffri, far, 27 år og til sidst gift – bogstaveligt talt den store dag. Piftet op med skits, med talende fædre og onkler, som i den grad henleder tankerne på en vis anden Chicago-rappers debutalbum, er det de helt store, lidt blævrede og meget positive følelser, Chance maler med.

Chance er velsagtens den stærkeste rapper inden for disciplinen ”referencerap”. Historiske personager som Groucho Marx, Burt Bacharach og Langston Hughes flippes i kække ordspil, for netop evnen til konstant at vende rimstrukturer, og inkorporere relaterbare referencer, er en af Chances helt store forcer. Tag nu den både groovy og rammende “Eternal”, hvor Chance opfordrer lytterne til troskab frem for affærer med side chicks, som det hedder sig i hiphop-terminologi. Her er han skarp og vedkommende, ligesom på “5 Year Plan”, som er en subtil langside til rigide femårsplaner og et kig fremad mod endnu større mål.

Men det er langt. Alt for langt. Ved første gennemlytning måtte undertegnede mere end én gang have Spotify-app’en frem for at se, om den havde påbegyndt playlist radio. Gæstelisten stikker i øst og vest, og generelt har mange af de mere sukkersøde og hyggelige sange fået rigtig meget plads. Det går især galt på “Let’s Go on the Run”, som med sin dybt banale mister/sister-rimstruktur ligger langt under Chances vanlige niveau, om end omkvædet sidder fast som Jenka-tyggegummi allerede efter første lyt. Det bliver også lidt fortællingen om The Big Day: det starter sødt, men bliver for meget i længden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA