x
Soon: Red // Blue

Soon
Red // Blue

ANMELDELSE: Debut fænger fra dansegulv til soveværelse

GAFFA

EP / Warner Music
Udgivelse D. 06.09.2019
Anmeldt af
Nanna Frank

Den nye danske duo Soon formår med de fem sange på debuten, Red // Blue, at rodfæste sig i en flygtig branche ved at tage popelskere i hånden og tilbage til 00’ernes ikoniske lyd. Med en blanding af pop, soul, r&b og en snert af tilbagelænet house kan ep’en både danne rammen om din næste tur på dansegulvet og din næste første date.

Ep’ens fem sange tager lytteren med på en fin og subtil historiefortælling. En historie om at være betaget af et menneske, men samtidig ikke rigtig kunne finde ud af de mange følelser, der er, når man er i starten af 20’erne. Hvor det kan føles så godt, at det næsten gør ondt. Og så er Red // Blue sexet som bare fanden. Helt uden at være sjofel eller påtaget. Noget, jeg ikke har hørt udført på samme måde, siden Scarlet Pleasure brød igennem.

Soons anden single ”Feel” er også ep’ens stærkeste nummer. ”Feel” går en sikker balancegang mellem det insisterende og det tilbagelænede, mens den samtidig er proppet med samples, som gør, at man som lytter hele tiden er på jagt i musikken og hele tiden opdager nye lyde i den sikre popballade.

”Movies (feat. Wads.png)” åbner ep’en helt forsigtigt, men er desværre også hurtigt glemt. Den sætter rammen for resten af fortællingen, men når alligevel ikke at sætte sig fast i hukommelsen. Man glemmer til gengæld hverken debutsinglen ”With You” eller balladen ”White Room”. Begge luller os ind i Soons univers om sårbarhed, ærlighed og sex, mens ”28 Thoughts” er mere dansabel med distinkte referencer til start-00’ernes popmusik.

Red // Blue viser, hvor meget potentiale Soon har at byde på, men jeg kan nu alligevel godt savne at se hele potentialet udfolde sig. De fem sange breder sig desværre aldrig helt ud over den poppalet, som Soon kan være. Alligevel er det en stærk begyndelse på en stor popkarriere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA