x
Tobias Kippenberger: Kroen & Kirken

Tobias Kippenberger
Kroen & Kirken

Både vild og voksen debutplade fra den erfarne frontmand

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 06.09.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Oven på en fin ep sidste år er den tidligere The Floor is Made of Lava-sanger Tobias Kippenberger klar med sit dansksprogede solo-debutalbum.

Åbningsskæringen ”Katten er ude” er synth-drevet og lader Kippenbergers stærke, lidt drævende rockvokal fylde flot i lydbilledet. Den vokal matches fint på den første af to duetter, ”Viking Rød Lang”, hvor den får mod- og medspil af Allan Olsen. Teksten nærmer sig her det mere abstrakte, men med en elegance og originalitet i måden, ordene kastes rundt på. ”Søerne,” med Katinka om bord, er en klassisk ballade med masser af spil og nuancer på lyden.

”Jeg’ en mand” er derimod skåret ned til akustisk guitar, nærmest demo-niveau, og tekstens cirklen om mand-anno-2019 står med linjer som ”Du drømte om en mand uden Viaplay, men jeg’ en mand” noget uforløst. Brun-værtshus-klaverballaden ”Han samler på kapsler” virker også tung og ærgerligt uelegant; vokalen mere brægende end bevæget.

”Mit liv er en fest” står til gengæld stadig knivskarpt, både i tekst og produktion, og Kroen & Kirken er et interessant og levende indspark til den danske rockscene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA