x
Anna Ternheim : A Space For Lost Time

Anna Ternheim
A Space For Lost Time

ANMELDELSE: Når det dramatiske bliver smukt tøjlet

GAFFA

Album / CNTCT / BMG
Udgivelse D. 20.09.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Singer-songwriter Anna Ternheim er ude med sit syvende album, og uden de helt store armbevægelser positionerer hun sig som en af de mest stilsikre svenske sangskrivere. Anna Ternheim har sit musikalske ophav i den ofte velkendte svenske udgave af americana, hvor der ikke fedtes med en bittersød melankoli.

Men på A Space for Lost Time åbnes der også op for en mere dramatisk pop, hvor der synges længselsfuldt mod den mørke horisont. Og med Anna Ternheims dragende vokal bliver det dirrende smukt i de opbyggelige sange, som det kommer flot ud i den sfærisk mørke ”When You Were Mine”.

Men der er også masser af plads til sange med et godt melodiløb, som i ”Remember This”, der står helt enkel og inviterende frem.

Anne Ternheim viderefører derfor en stolt svensk sangskrivertradition, der stemningsmæssigt er solidt plantet i de endeløse svenske skove og alligevel er drevet af musikalsk udsyn. At A Space for Lost Time er tilsat en mere klingende poplyd, får på ingen måde de stærke sange til at fordufte. Det bliver bare dramatisk på den underspillede måde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA