x
Charli XCX: Charli

Charli XCX
Charli

Når monotonien lammer kreativiteten

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 13.09.2019
Anmeldt af
Josephine Andersen

Engelske Charli XCX er kendt for sin futuristiske og overraskende tilgang til popmusikken og dens forskellige virkemidler. Selv har hun tidligere hittet med numrene ”Boom Clap” og ”Boys”, og derudover er hun en flittig featureartist, hvor hun blandt andet er at finde på Iggy Azaleas store hit ”Fancy”. Det med at samarbejde virker til at være en integreret del af XCX’s musikalske DNA, og derfor er sangerindes nye, delvist selvbetitlede, tredje album, Charli, også fyldt med adskillige gæsteoptrædener.

Søstertrioen HAIM, Detroit-fænomenet Lizzo og YouTube-stjernen Troye Sivan er nogle af de artister, der medvirker på Charli, og som bidrager til, at albummet er værd at lytte til. For der er faktisk ikke så meget andet at komme efter. Charli XCX’s vanlige eksperimenterende og legesyge facon er blevet erstattet af en trivialitet og en monotoni, der har sat musikken skakmat. Der mangler bid i de underliggende elektroniske beats, som gennemsyrer pladen, og selvom bassen pumper af sted, er det svært at fremprovokere en tilsvarende høj puls.

Der er dog flygtige højdepunkter at finde på albummet. Singlen ”1999”, der udkom allerede sidste år, og er en duet mellem Charli XCX og førnævnte Troye Sivan, frembringer en my af det, sangerinden normalt er garant for, ligesom numrene ”Blame it on Your Love” med Lizzo på gæstevokal og ”Gone”, der har Christine and the Queens med, gør det. Det er bare desværre ikke helt nok til at kompensere for den flade fornemmelse, resten af pladen efterlader.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA