x
girl in red: Beginnings

girl in red
Beginnings

ANMELDELSE: Indiedebut taler til ungdommens usikkerheder

GAFFA

LP / Marie Ulven
Udgivelse D. 06.09.2019
Anmeldt af
Nanna Frank

Der bliver ikke lagt fingre imellem på norske girl in reds nyeste vinyludspil Beginnings. Med åbningsnummeret ”i wanna be your girlfriend” er det allerede slået fast, at den blot 20-årige norske sangerinde er lige så sikker i sin musikalitet som i sin seksualitet. Og det er en fornøjelse at være vidne til. Beginnings er et stærkt indie-udspil, der lægger sig i tråd med den slacker-attitude, som Angel Olsen og Sharon Van Etten har bygget deres karrierer på.

Med Beginnings har girl in red slået sine to ep’er Chapter 1 og Chapter 2 fra hhv. 2018 og 2019 sammen til et debutalbum. Det er derfor det bedste af det bedste, vi bliver budt på. ”summer depression”, ”girls” og ”bad idea!” viser netop også, hvor høj kvaliteten af norske Marie Ulvens musikalske univers egentlig er.

girl in red er charmerende med sin skæve personlighed i sangene. Hun formår at synge sig durk ind i sin generations kroniske følelse af tomhed. Og hun gør det med en visdom, som føles mærkværdigt tryg, mens vi bliver revet rundt i hele teenagelivets følelsesregister.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA