x
Sam Fender: Hypersonic Missiles

Sam Fender
Hypersonic Missiles

ANMELDELSE: De britiske missiler er klar til samfundsangreb

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 13.09.2019
Anmeldt af
Josephine Andersen

En ung fyr bevæbnet med sin guitar, der fortæller om trængslerne i hjembyens arbejderklassekvarter og hullerne i samfundet. Ja, det er en historie, vi før har hørt i musikkens verden, og det skorter da heller ikke på sammenligninger mellem den britiske musikerspire Sam Fender og bossen Bruce Springsteen.

På debutalbummet Hypersonic Missiles tager Fender fat i emner, som de færreste mainstreamartister tør nærme sig i dag. De hypersoniske missiler slår ned i Brexit, dysfunktionelle familieforhold, overgrebskultur og krigsførelse. Sam Fender er en musiker, der tør mene noget, og som ikke udelukkende er styret af pladeselskaber og hitrater.

Pladens dystopiske lyd er gennemsyret af en elektrisk guitar, der tilføjer en britpop-agtig klang til de Springsteen-inspirerede melodier. Det er titelsangen ”Hypersonic Missiles” og nummeret ”You’re Not the Only One” to gode eksempler på, hvor også et ellers ofte udskældt instrument, saxofonen, får lov at spille en fremtrædende rolle, præcis som den gør det i The E Street Band.

På debutpladen kradser Sam Fender i det øverste lag af samfundslakken og efterlader ingen tvivl om, at der gemmer sig meget mere under overfladen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA