x
Wallis Bird: Woman

Wallis Bird
Woman

ANMELDELSE: En forplumret opsang

GAFFA

Album / Mount Silver Records
Udgivelse D. 27.09.2019
Anmeldt af
Kristina Grønning

Den irske og prisvindende Wallis Bird er en kvinde med meget på hjerte, og hun er ikke bange for at gå lige til stålet på sit sjette studiealbum. Med tekster om alt fra flygtningekrise til abortlovgivning og global opvarmning bruger Bird Woman som en platform til at italesætte politiske og sociale problemer. Man kan ikke bestride motivationen og tankerne bag albummet. Desværre udstiller Bird sin protest i en genremæssig rodebutik.

Der startes egentlig godt ud med den energiske åbner ”As the River Flows”, og de eksperimenterende elementer kommer allerede frem i det tredje nummer ”Life Is Long”. Produktionen er legende og kreativ og fungerer helt fint. Med den soul-inspirerede ”Love Respect Peace” pointerer Bird sin indlevende og overbevisende vokal.

Hun lader sig ikke begrænse til den klassiske singer/songwriter-stil. Med numre som ”Salve!” og ”I Know What I’m Offering” kaster hun sig også ud i groovy funk-inspirationer. Men genre-paletten ender med at blive for bred, og musikken mangler ganske enkelt fokus og stritter i for mange retninger. Dog bør der gives cadeau til kreativitet og oprigtigheden bag pladen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA