x
Peppermint B: Bubblegum Buddha

Peppermint B
Bubblegum Buddha

ANMELDELSE: Solbeskinnet retro-pop uden dikkedarer

GAFFA

Album / DIY
Udgivelse D. 21.09.2019
Anmeldt af
Brett Tootle

Peppermint B, pseudonym for Steffen Westmark (The Blue Van), står nu klar med sit andet album i form af Bubblegum Buddha. Ligesom debuten, den velomtalte Head Perfume, bydes der på farverige, ganske letfordøjelige kompositioner. Vi bevæger os i grænselandet mellem britpop og solskinspop, med strejf af 70’ernes diskoscene a la Chic. Ganske ligesom disse genrer excelleres der primært i tempofyldte numre med fokus på det gode, upolerede hook.

Hooks rammes der med et træfsikkert omkvæd i åbneren “A Minute to Show”, som følges op af rigelige mængder feel good-vibes på titelnummeret “Bubblegum Buddha”. Et væsentligt element er ligeledes inddragelsen af sanger og sangskriver Freja Loeb. Over pladens 26 minutter lange spilletid tilfører Loeb mange præciserede korstemmer, der står i god kontrast til Westmarks overskudsagtige looseness.

Som spilletiden stiger, taber Bubblegum Buddha dog dele af det hook-drevne momentum, som ellers er styrken, når det står stærkest. “Halcyon Days” bliver aldrig et rigtig mindeværdigt nummer, ligesom lukkeren “Because of the Cause” lider en kende under samme. Som helhed er du med Peppermint B dog i sikre hænder, der med overvægt sørger for velsmurte retro-popnumre uden dikkedarer. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA