x
Keane: Cause and Effect

Keane
Cause and Effect

De guitarløse indiedrenge er tilbage – på præcis samme tangenter

GAFFA

Album / Island
Udgivelse D. 20.09.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Klaverrockens bannerførere er tilbage efter fire års pause, med første udspil i syv år.

Singlen ”The Way I Feel” viser bandet, når de er bedst. Det er melodisk, pompøst og med en super fængende synth-hook, så det klinger af The Killers. Virkelig catchy og en tekst, der ret elegant runder temaet depression. Albumåbneren ”You’re Not Home” har også de store armbevægelser, men peger mere i retning af Keanes oversete midt-00'er-kolleger i Athlete.

”Stupid Thing” grænser derimod til easy listening. Lidt klaver og lidt rytmesektion, der lyder rystet ud af et keyboard, og det virker som om, Keane har ladet elektroniske tangenter fylde mere end det klassiske klaver. ”Phases” lyder på den konto som hentet fra en middelmådig musical, og ”Chase the Night Away” er simpelthen så formularisk og kedelig pæn. Lige dele muzak og MGP-ballade.

Og det er Keanes 15 år lange albumkarriere i en nøddeskal. Virkelig imponerende sange klemt inde mellem småkedeligt albumfyld. Tom Chaplin synger godt, Tim Rice-Oxley har 100 procent styr på sangskrivningen, og alligevel ender det gang på gang med at være lidt mellemvare-meh.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA