x
King Princess: Cheap Queen

King Princess
Cheap Queen

Et forførende queer-ikon i fuldt flor

GAFFA

Album / Zelig Records
Udgivelse D. 25.10.2019
Anmeldt af
Nanna Frank

Mikaela Mullaney Straus er nærmest vokset op i sin far Oliver Straus' pladestudie i Brooklyn. Det giver unægtelig den slags musikalske selvsikkerhed, man sjældent møder hos en 20-årig musiker.

Denne selvsikkerhed stråler tydeligt igennem på debutalbummet Cheap Queen, hvor hun allerede i titelnummeret sender en allusion til LGBT+-miljøet, som hun også selv er en del af. En "cheap queen" er nemlig en drag queen, der kan få meget ud af næsten ingenting. På samme måde formår King Princess konsekvent at bringe forholdsvist simple popkompositioner til et bombastisk niveau på grund af sublim sangskrivning og en konsekvent inderlighed. Albummet skuer mod 70'ernes rå og uperfekte toner, mens det er en sårbar fortælling om at være ung, liderlig og kærlighedshungrende i 2019.

Desværre står flere numre anonymt hen, fordi Cheap Queen er markant mørkere end ep'en Make My Bed fra 2018. Derfor smager den henslængte stemning på albummet en gang imellem næsten af dovenskab.

Der er dog ingen tvivl om, at Cheap Queen bæres hjem på sikre retro-poppede kompositioner og stærk sangskrivning, og at det her kun er første skridt mod stjernerne for den unge Straus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA