x
sunn O))): Pyroclasts

sunn O)))
Pyroclasts

En rejse ind i din indre fuzzpedal

GAFFA

Album / Southern Lord Recordings
Udgivelse D. 25.10.2019
Anmeldt af
Simon Heggum

De kutteklædte støjmunke i sunn O))) er tilbage med årets andet udspil Pyroclasts, som en slags åndsfælle til den store hjemkomst Life Metal fra tidligere i år. I flere henseender er der tale om en decideret tvilling, da Pyroclast er baserede på sessions, der foregik mellem indspilningerne af hovednumrene til Life Metal. Så en sammenligning er decideret umulig, da vi på mange måder har at gøre med b-siden til Life Metal.

Der er dog meget andet at komme efter på Pyroclasts, som undertegnede faktisk vil mene er bedre end den foregående tur i droneland. For hvor Life Metal virkede til at være meget poleret, kontrolleret og tænkt, så klæder det de fire guitardroner på Pyroclasts at være mere løsslupne. Det giver simpelthen de lange, rungende mure af guitarstøj en anderledes saft og kraft, når feedbacken rinder ud i overtoner, eller den ene guitar pludselig leverer et velsmurt dunk direkte i mellemgulvet.

Alt dette sker i højere grad på Pyroclasts end på forgængeren. Eksempelvis når den skurrende fuzz-feedback danner noget, der lyder som sirener på ”Frost (C)”, eller når de dunkende hårde anslag på ”Kingdoms (G)” afbryder de sugende, sorte huller af distortet feedback. Interessant bliver det fire minutter inde i ”Ampliphædies (E)”, da den efter gentagende småeksplosioner af fuzztoner introducerer en bas, der pludselig giver de sorte skyer af larm et rytmisk forløb og på en eller anden facon minder om tidlig The Velvet Underground, hvis Lou Reed sang om sovepiller i stedet for heroin. Den afsluttende ”Ascension (A)” udmærker sig ved at lyde som døende giganter, der slæber sig langsomt igennem golde landskaber for at dø en grufuld død et sted ude i mørket. sunn O))) er stadig ambient for folk, der gerne vil stå på første parket til dommedag.

sunn O))) har med Pyroclasts' sorte huller af larm og Steve Albinis altid uvurderlige produktion skabt en lille åbenbaring, der lige netop holder sig mere eventyrlysten og kompromisløs end tvillingebroren og derfor redder den sidste stjerne hjem. Væk er de få overdubs og stemmerne, og tilbage står Pyroclasts som det totale, nøgne sunn O))). Dem, som støjpuritanerne har længtes efter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA