x
ELBA: Remember Me

ELBA
Remember Me

ELBA kører med 100 km/t, og du er inviteret med på bytur

GAFFA

EP / Blond Records
Udgivelse D. 13.03.2020
Anmeldt af
Johanne Nedergaard

Allerede tilbage i 2018 var der hvisken i krogene om den nye pop-sangfugl fra Thy, Ellen Bathum, bedre kendt under navnet ELBA. Debutsinglen ”Antidote” byder på gedigne popproduktioner med en kraftfuld vokal som omdrejningspunkt, og den stil har ELBA kørt lige siden. Debut-ep’en er det perfekte soundtrack til alle de stadier, man møder på en bytur, så de kommer her.

Skæringen ”WYNH” er en ”hjerte rimer på smerte”-popballade efter alle kunstens regler. Vi er på det stadium af aftenen, hvor du kommer hjem til din veninde, der blev droppet for to uger siden. Mens hun sidder og knuser dynen til sig, mindes hun med et blødende hjerte tiderne, hvor alting var fryd og gammen med hendes significant other. Instrumentalt er der skruet godt og grundigt op for synths og korsvar, næsten så meget, at man mister pusten lidt, men ELBAs fortælling er ærlig og relaterbar, så man lytter med.

På ”Remember Me” har din hjerteknuste veninde fået lidt af selvtilliden tilbage. Vi er på det tidspunkt af aftenen, hvor man sidder med rødvinstænder og giver preaches om, at hun fandeme også var alt for god til ham. Nummeret byder på spændende breaks og kække percussion-sammensætninger, og det klæder ELBAs ellers fuldblodige poplyd. Sangfugls-stemmen bliver peppet op med distortede kor-overlægninger, og det er dejligt at se en debutant, der lykkes med at tænke uden for boksen. Det begynder at snurre i hovedet – fedt!

På ”Dirty Footprints” inviterer ELBA til sindssyg clubfest, der byder på et omkvæd med forvrængede vokal-samples og en drops og build-ups, som man kender dem. Hele lytteroplevelsen er dejlig voldsom på den gode måde – i mens står du og din veninde sutter på en Bacardi Razz hver, og synes I ser røvlækre ud på dansegulvet.

Vi lander på ”Maze”, som har utroligt meget tilfælles med de hits, du sætter på klokken halv seks om morgenen og ikke vil erkende, at du rent faktisk elsker – et catchy omkvæd, der sidder fast i lang tid efter første gennemlytning, lækre og nytænkende guitarriffs – og selvfølgelig et break, inden vi lige tager omkvædet sidste gang (det må efterhånden siges at være ELBAs varemærke, men det fungerer også for hende).

ELBA er klar til at vise dig ALT, hvad hun har at byde på, og selvom den frembrussende approach ikke er en, man ser så tit fra danske artister, så fungerer det godt. En fremfarende og charmerende lyd (og sikkert også pige) at tage med på byturen – hvis du altså kan følge med.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA