x
Dua Lipa: Future Nostalgia

Dua Lipa
Future Nostalgia

Alfa-hun giver maksimal dansegaranti med retro-pop

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 27.03.2020
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Med udgivelsen af sit andet album kunne Dua Lipa nemt have valgt at følge en stensikker formel for at bibeholde sin stjernestatus som en af verdens førende popsangerinder på scenen lige nu. Hun kunne let have kastet et par numre ind co-skrevet af allestedsnærværende Ed Sheeran, hevet en række populære featuring artister ind for at øge streamingtallene (hej, Justin Bieber), smidt et par klassiske popballader i gryden, tilføjet et nummer eller to med den åbenbart evigt-populære latinrytme og pakket det hele ind i spejlblankt lyserødt gavepapir med en poleret sløjfe omkring. Og ingen ville have været særligt overraskede. 

Men heldigvis vælger Dua Lipa at gøre det stik modsatte. I stedet har hun med Future Nostalgia valgt at udgive et tætpakket album, hvor hvert track ikke blot er utrolig velskrevet og velproduceret, men også i høj grad trækker tråde tilbage til musikhistorien og ind i en moderne kontekst.  

Her er Giorgio Moroder-associerende guitar-riffs og Daft Punk-vocoders i titelnummeret, disko-bas og strygere på “Don’t Start Now”, 80’er-synth og trommemaskiner på “Cool”, Flashdance-referencer i “Physical” og et INXS-sample på “Break My Heart”. For bare at fremhæve et par eksempler.

Kort sagt tager Dua Lipa dig med en tur rundt på dansegulvet gennem de sidste fire årtier. Og hun formår at smelte lyden af kvindelige ikoner som Madonna, Kylie Minogue, Donna Summer og Olivia Newton-John sammen til en funky smeltedigel af moderne retro-pop og samtidig gøre det til sin helt eget udtryk. 

I centrum af sangene står Lipas rå og kraftfulde stemme, der med snappy oneliners ikke er bleg for at proklamere sig selv som en female-alpha, der tør tage chancer i pop-land. 

Det er legende og kitschet, uden nogensinde at kamme over, og så er det ualmindeligt svært at sidde stille til. Så savner du en gedigen energiindsprøjtning i disse corona-tider, så tryk play og start din egen karantæne-isolerede popfest med Dua Lipa derhjemme – nu! 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA