x
Clara: Growing Up Sucks

Clara
Growing Up Sucks

Masser af rå power-attitude, men lidt for få hitbangers

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 27.03.2020
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Det har aldrig været nemt at være et ungt menneske. Det fremgår tydeligt på danske Claras andet album, som fungerer som en art ærlig dagbog over en kvindes liv i starten af 20’erne anno 2020.

Her forsøger hun at finde sin plads i en ellers kaotisk verden, hvor hun er styret af sine impulser og følelser, ("Thank Me Later"), har stærke commitment issues ("Armour"), problemer med at lære at elske sig selv ("S.O.S"), og kæmper med en destruktiv adfærd, hvor hun drikker og fester sig væk fra sine ensomme tanker ("Bad for Me"). Altsammen letgenkendelige emner, når dørtærsklen ind til voksenlivet for alvor skal betrædes. Og Clara henviser da også tydeligt med pladens titel til, at hun ikke finder tilværelsens tilstand for et direkte sjovt sted at være. 

Men heldigvis skummer temaerne aldrig over og bliver til en klynkende offer-mentalitet. Tværtimod. For Claras største force er hendes rå power-attitude, der slagkraftigt går igennem hele pladen som en rød tråd. Eksempelvis på r’n’b-skæringen “Girl Like You”, hvor hun leger med kønsidentiteterne og kækt hvisketaler, at hun vil være den, der kan “put a ring on it”. Eller på den melankolske og atypiske kærlighedsduet “Nobody’s Lover” med Lord Siva, som handler om at frigøre sig selv fra parforholdet, fordi man ganske enkelt elsker sig selv højere end sin partner. 

Man er altså ikke et sekund i tvivl om, at Clara mener serious business, og at hun ikke giver en fuck for at være hverken for fuld, for larmende eller for meget i andres øjne. 

Her læner hendes inspiration sig klart op ad fremtrædende divaer som Beyoncé, Rihanna og Ariana Grande. Og det er et absolut forfriskende pust at have fået en kvindelig, dansk pendant med både pondus og kant på musikscenen i dag. 

Men i modsætning til førnævnte sangerinder, så mangler Clara stadig de store hitbangers, der for alvor kan katapultere hende op i en ny liga og positionere hende som en kommende dansk popdronning. Derfor kan det også undre, at man ikke har valgt at medtage single-succesen “Crazy” på albummet, en sang der ellers ville trække hit-faktoren lidt op. 

Clara er dog på rette vej med sin holdningsklare urbane pop og r’n’b, og hun er bestemt en artist, hvis udvikling kun bliver mere og mere spændende at følge, jo mere hun vokser op og finder sig selv i denne verden. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA