x
Adelsmand leverer dybfølt, men kort intimitet

Lord Siva, Prxjects Stage @ Home, Heartland Festival 2020

Adelsmand leverer dybfølt, men kort intimitet

Anmeldt af Adam Bouttai | GAFFA

Både hvad angår airplay i æteren og take away-bestillinger på Spotify er Lord Sivas succesfulde samarbejde med Vera et collab, der har åbnet døre med sin internationale lækkerhed. Brian Sivabalanas musikalske alter ego Lord Siva har efter en bølge af engelsksprogede hits nu taget hul på et nyt kapitel, der både skal afdække potentielle 30-årskriser og en ny kunstnerisk retning – med en tilbagevenden til de danske gloser på det nyligt udsendte album Lys.

Åbneren, den dybfølte "24 Mer'" fra Lys, bygger fornemt op mod det applausløse skifte til "Før eller senere", inden Vera-samarbejdet "Room for Love" (i dag uden Vera) mere eller mindre abrupt afslutter den intime livesession, der er lige så melankolsk, som den er solrig og kort.

Lord Siva dirigerer fint på følelsesregistret over forelskelsens smertefulde sindssyge. Æstetikken er ganske idyllisk arrangeret som et stilleben eller en promenade – tilsat fuglekvidder i koncertens lydløse passager.

En kort, analog fornøjelse

Der er ikke en finger at sætte på den analoge opstilling med autotuneløs vokal og producer Carl Barsk på piano i et tonalt samspil og med en god synergi, når melankoli i mol får lov til at dominere på en solskinseftermiddag i maj.

Lord Siva leverer et intimt medley i et tidsformat og på en cyber-platform, der ikke helt passer til en etableret kunstner, der simpelthen har brug for et publikum af kød og blod og et længere format end de programsatte 10 minutter for at brænde igennem for alvor (det er ikke blevet kommunikeret særligt klart ud på Heartland Festivals platforme, at disse Prxjects Stage @ Home-livesessions ville være SÅ korte. De er blevet kaldt "koncerter" og ikke "minikoncerter" eller "showcases", i hvert fald på Facebook, om end ikke på Instagram, hvor festivalen bare har brugt udtrykket "live", red.).

Følelserne er store, men det er afstanden mellem artist og publikum på mange måder også. Et reelt alternativ til at gå til live-koncert med Lord Siva bliver dette derfor aldrig.

Sætliste:

"24 Mer'"

"Før eller Senere"

"Room for Love"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA