x
Habil koncert med kanondygtigt dansk rockband

Velvet Volume, Skråen, Aalborg

Habil koncert med kanondygtigt dansk rockband

Anmeldt af Kristina Kjærgaard Hansen | GAFFA

Velvet Volume indtog scenen i et næsten ekko-klingrende tomt Skråen lørdag aften. Vi er bange for hinanden lige nu, men vi er nogle få, der trodser usikkerheden ved fremmede mennesker – vi, der simpelthen må inhalere musikken og kulturen for også at overleve.

De tre søstre Noa, Naomi og Nataja Lachmi, som udgør trioen trioen Velvet Volume, slog igennem allerede i 2015 med deres første singler, som vakte en del opmærksomhed i både Danmark og udlandet. Debutalbummet Look Look Look ramte først hylderne i 2017, og de har siden gjort sig særdeles bemærket med deres energiske rock og dramatiske attitude på scenen.

I maj måned udkom deres andet album Ego’s Need, som GAFFA belønnede med fire stjerner og beskrevet som lyden af en selvsikker trio, som tydeligvis har eksperimenteret med sin lyd og sine tekstmæssige kundskaber.

Aftenen startede blødt ud med en akustisk opstilling helt ude ved scenekanten, perfekt arrangement under disse særlige omstændigheder. 37 publikummer sad der, med brede mellemrum mellem stolene i Skråens store sal, og vi trængte til at blive taget lidt metaforisk i hånden.

“Det er en speciel tid lige nu, så vi har virkelig glædet os til at se jer – tak fordi I er kommet!” lød det fra scenen. Velvet Volume er kendt for deres bombastiske sceneoptrædener og høje energiniveau, men de mestrede dette lille akustiske arrangement til UG, da deres stemmer harmonerer, så englene synger. Deres forskellige stemmer rækker fra de helt fine, bløde toner, til den dybe, robuste alt, som Noa præsterer, og det lød intet mindre end lækkert.

Lækkerhed var også et gennemgående tema for aftenen, lige fra søstrenes fashion choices og scenelysets violette toner til bandnavnet bukket i kursive neonbogstaver i baggrunden samt alle blomsterne, instrumenterne var prydet med. Mine øjne blev tilfredsstillet på lige niveau med mine ører.

Tre akustiske numre senere var Noa, Naomi og Nataja klar til et kort sceneskift. “I må lige bære over med os, vi har ikke prøvet det sådan her før,” blev der sagt grinende fra scenen. “I mangler en roadie!” blev der gjaldet tilbage fra salen. “Vi kan jo altså godt den slags selv,” lød det kække svar i ægte 2020-stil.

Den endelige rockkoncert startede hårdt ud med første single fra det nyeste album: "Lonely Rider" – et melodisk støjrocknummer, som cementerer bandets attitude: en delikat og skøn uskyldighed kombineret med hårdtslående musikalitet og vaskeægte rock and roll!

Nummeret "Good Day" var fyldt med fantastiske fraseringer, temposkift og høj, høj kvalitet af vaskeægte rockmusik. Vildt nummer, der endte ud i fuld hammer på elguitaren til slut – den der skurrende old-school riff-lyd, som dominerede Woodstockscenen hårdt i sin tid.

Titelnummeret fra det nyeste album Ego’s Need havde til gengæld en lyd, der hensendte mig til slut-90’erne og 10 Things I Hate About You-æraen, hvor alle de lækre fyre havde halvlangt småfedtet Heath Ledger-hår, og de seje piger hørte rockmusik (spillet af kvinder, hvis I husker den lille lækre detalje). Stærkt nummer med fuld smadder på elspaden, som i ægte rockstil skulle ned og skingre med forstærkeren.

Alt i alt var det en habil koncert med et kanondygtigt dansk rockband. At omstændighederne lige nu er ærgerlige for livekoncertoplevelser, skal søstrene naturligvis ikke klandres for, men derfor ender vi på fire stjerner. Havde den stået på den vaskeægte koncertoplevelse med fuld skrald på stemningen, armene oppe over hovedet, hårrystende danseri og svedig kontakt med ens medpublikummer, så tør jeg ikke svare for stjerne-drysset. For hvis nogen er i tvivl, så er det ren tortur at være tvunget til at sidde på sin flade under en helt rockkoncert. Én ting er i hvert fald sikkert: det er ikke sidste gang, jeg deltager i en Velvet Volume-koncert.

 

Se Velvet Volumes øvrige turnédatoer her

 

Sætliste:

Akustisk:

Sunny LA

Carry

The Way We Love

Elektrisk:

Lonely Rider

Running Wild

Good Day

Ego’s Need

Young In Love Again

Congratulations

Pretty In Black

Nice People Date Nice People

Sunny LA

I Think I Need You


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA