x
Melanie C: Melanie C

Melanie C
Melanie C

Sympatisk Spice Girl i stærkt comeback

GAFFA

Album / Red Girl Media
Udgivelse D. 02.10.2020
Anmeldt af
Espen Strunk

Tænk, er det allerede over tyve år siden, Melanie Chisholm – alias Sporty Spice aka Mel C – solodebuterede med Northern Star? Ja, det er – og et kvart århundrede siden, hun sammen med resten af Spice Girls erklærede Girl Power! og søstersolidaritet med singlen ”Wannabe” fra 1996. Tiden flyver, og nu er der atter feminisme og kønskritik på dagsordenen igen – og denne gang er det alvor. Tidsånden dikterer empowerment – og i dén forstand giver det god mening, at den sympatiske Spice Girl lægger an til comeback netop nu.

I de mellemliggende år har hovedpersonen – foruden at blive mor – døjet med depression og spiseforstyrrelse, og Melanie C (som titlen antyder) er et stærkt personligt vidnesbyrd om nedtur og genrejsning. Det er en dansevenlig dæmonuddrivelse, hvor en veloplagt Mel C med sin karakteristiske, nasale sangstil gør op med de destruktive kræfter og erklærer sig klar til atter at indtage dansegulvet. Det sidste ikke mindst i “In and Out of Love”, hvor den nu 46-årige brite inviterer: “Take me out / I'm ready let's hit the town / I can feel it now / Pushing away the doubt”.

Dagsordenen er dog mere alvorlig end som så her, hvor usund parforholdsdynamik afdækkes nådesløst i Blame it on Me (“Turns out you were the poison / Said I'm hearing voices / Said it's paranoia”), inden sangskriveren bruger egne bitre erfaringer som afsæt for en energisk opsang til lytteren i den hiphop-inficerede ”Fearless”. Her får Mel C hjælp af gæsterapperen Nadia Rose i leveringen af linjer som “when you feel like giving up / And you don't feel good enough / Gotta believe in yourself / Rushing all of that, carry on / You're as good as anyone / You better believe it”.

Helt skarp er Melanie i triumferende ”Here I Am”, som bidrager til det samlede indtryk af en kunstner, som er tilbage på sporet – i kunstnerisk såvel som i menneskelig forstand.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA