x
Langstrakt melankoli med fodfejl præger tour-start

Lord Siva, Posten, Odense

Langstrakt melankoli med fodfejl præger tour-start

Anmeldt af Adam Bouttai | GAFFA

Omkransen af silhuetter står klar på scenen. Lord Siva med firemands liveband-formation åbner i det inderlige på "Lang tid siden" fra albummet Lys. Åbneren er symptomatisk for størstedelen af sætlisten. En sætliste, der i momenter desværre kommer til at virke lidt for langtrukken, før hitparaden begynder.

Det tegner ellers fint med et velspillende band, hvorpå der ikke kan sættes en finger. De elektriske guitarstrenge slås an. Tremoloarmen på Stratocasteren skaber varme i lokalet. Diskanten på vokalen er dog lidt for skurrende til, at man kan koncentrere sig i fulde om bandets velspil under de introducerende sekvenser af koncerten.

Musikalsk perle og tekniske kalamiteter

"Vi ses" fra debutalbummet 3 antænder straks stor entusiasme blandt den halvfyldte sals publikum, og nummeret synes at gå rigtig klart igennem. "Bedre" giver plads til western guitar og drawlede AutoTune-samples, der står i stærk kontrast til Lord Sivas skønsang. Musikalsk er det en sand fornøjelse at betragte de bagvedliggende strukturer i sangene, hvor melankolien og sjælens til tider atonale udfoldelser også manifesteres i musikken. Dette sker eksempelvis på "Før eller siden", der er ren erotik på MP3-format.

"SHH" får fræk spansk flamenco-guitar tilsat et godt krydret beat. Det er andalusisk forelskelse. Melankolien i kærlighedens slør. Det er dog også en sang, der i aften bliver tilsat snak omkring cafebordene, der kan høres på selv behørig corona-fjendtlig afstand. Nummeret sikrer dermed ikke publikums fulde koncentration.

30 minutter inde i koncerten opstår der infernalsk kludder på mikrofonen. Dette sker, da en lettere nervøs Lord Siva fortæller historien bag albummet og titelnummeret "Lys". Det er tydeligt at høre under denne kommentar, at musikken kommer indefra. Lyseffekterne opfører et kalejdoskopisk bagtæppe, hvor mere og mere lys åbenbares visuelt, uden dog at lydmudderet desværre lukkes ude.

Større tekniske kalamiteter opstår under Elmers “Tænker på os to”. Sangens intro må gentages hele tre gange. Adelsmanden får dog gang i fællesklappene, og alt er glemt. Tredje gang er lykkens gang, og det lykkes i høj grad at ramme hovedet på sømmet af dette 80'er-cover.

Magisk solhvervsfest

En sand hitparade antændt af "24 Mer'" får Posten til at eksplodere. Sing-along-restriktioner har aldrig været mere hæmmende for folkefesten i det urbane og poppede. Kastede håndtegn tjener denne aften som et fint alternativ til de højlydte brøl, der typisk ville lyde. Lyden er under nummeret spot on, og bangeren får og fortjener selvsagt også en gigantisk applaus.

En kort kavalkade af de engelsksprogede produktioner "Oh My God", "Room For Love" og "Paris" leveres super-tight, hvor fælleklappene er en selvfølge for disse Spotify-baskere. "Party Angel" udebliver, men kunne sagtens have haft en velfortjent plads i sættet.

I stedet slutter den ordinære spilletid i det danske på "Blind", der også må tages om en ekstra gang. Tracket er dog noget, der i den grad virker rundt omkring cafebordene.

Der kaldes "tak for i aften" inden, at det uundgåelige ekstranummer "Solhverv" skaber sommer-ekstase i efterårsmørket. Tracket er udviklet til at stressteste Spotify-servere mod nedbrud, og nummeret skal da også hædres med både ædle metaller og kærlighed fra folket.

Fejl og mangler under premieren

Melankolien, inderligheden og håbet i Lord Sivas musik kan ikke fornægtes. Kvaliteterne i original-produktionerne og hitsikkerheden kan ikke anfægtes. At vi har at gøre med en kunstner, der på perfektionistisk facon vil indgå i symbiose med musikken, er tydeligt for enhver. Det bliver desværre bare en kende monotont i stemningslejet i alt for store kontinuerlige doser af den 70 minutter lange koncert. Når endog flere numre glimrer ved deres fravær, så bemærker man i retrospekt, at tandhjulene har skullet smøres i gang. Nuvel, det er uropførelsen på november-turnéen. Uden at have pudset spåkuglen kan det dog fastslås, at aftenens koncert ikke bliver den bedste.

På papiret giver det mening, at koncertens narrativ bevæger sig fra mørkets silhuetter til lyset. Fra balladen til feststarteren. Fra mol til dur. Det udtrykkes visuelt i bandets lysshow og musikalsk i sætlisten. Det ender desværre med at blive lidt for langtrukkent før den eksplosive og magiske finale. “Tænker på os to” skal tages om tre gange. "Blind" bliver ligeledes gentaget to gange. Det tilbagevendende lydmudder-kaos på vokalen under store dele af koncerten er bestemt heller ikke optimalt og kan ikke ses bort fra.

Summa summarum: En okay start på turnéen for et festparat, men underbemandet publikum. Mere sikkerhed i eksekveringen, mulige finjusteringer i sætlisten og bedre lyd vil på mere sikker facon vise melankolien og lukke lyset ind på de danske spillesteder, når Lord Siva og band fortsætter deres indtagelse af kongerigets spillesteder.

 

Sætliste:

“Lang tid siden”

“Atomer”

“Vi ses”

“Bedre”

“Før eller senere”

“SHH”

“Lys”

“Tænker på os to” (Elmer-cover)

“Kant”

“24 Mer’”

“Fortæl dem”

“Oh My God”

“Room For Love”

“Paris”

“Blind"

Encore:

“Solhverv"

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA