x
Det var smadre-sjovt, da anti-punkerne Fabräk ramte Spot

Fabräk, Spot Festival, Park-scenen

Det var smadre-sjovt, da anti-punkerne Fabräk ramte Spot

Anmeldt af Amalie Buchard | GAFFA

Publikum gjorde, som de fik besked på: "Ik stå stille!" og hoppede og moshede sig igennem anti-punk-rapduoen Fabräks energifyldte sæt. 

Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle vente mig af Fabräk. Rapperne Cxrtier og Sixten har ikke arbejdet sammen længe: Deres to singler "Daarligt" og "Voldsom" er begge udkommet i år, sange hvor de beskriver smadrebyture og andre folks dårlige stil. Jeg tænkte: Det kan let blive arrogant, det her, jeg håber, der er glimt i øjet. Og det var der, i stor stil.

Fabräk viste sig nemlig at være megaflabede og charmerende. De startede koncerten med at råbe "Vi er ikke et punkband", hvorefter de startede en regulær punkkoncert. Trommeslageren var i bar overkrop, og der var to guitarister, der kørte derudad. 

Cxrtier har baggrund i trap-inspireret rapmusik under eget navn, men det huskede jeg først på, da koncerten var slut. Som den ene del af Fabräk faldt han fuldstændig i hak og kom med komiske udråb, der fik mine bekymringer om arrogance til at forsvinde. Jeg smilede (og hoppede) faktisk igennem hele koncerten. 

LÆS OGSÅ: Spot-aktuelle Fabräk annoncerer efterårsturné

Fabräks tekster er sjove, deadpan-agtige ("Jeg skater ik / Jeg løber eller cykler / Det sådan jeg kommer rundt"), men blev til tider leveret en anelse for råbende og monotont, så det var svært at høre, hvem der nu blev langet ud efter.

Det faktum virkede publikum til gengæld fuldstændig ligeglade med: ingen stod stille, folk moshede rundt og kunne afgive dagens sidste energi sammen med Cxrtier og Sixten, der også væltede rundt på scenen. 

Det var forfriskende at få noget legende humor skudt ind i dansk rap (det fik mig til at sende en tanke til Malk de Koijn), men også en frisk vildskab med det heavy metal-inspirerede nummer "24", der er Fabräks kommende single. 

Det var ligefrem, flabet og energisk anti-punk, som Fabräk smækkede op på Spot Festival. 

 

Sætliste:

”Enlandennøjerentype”

”Jeg skater ik”

”Bla bla”

”24”

”Dumt”

”Daarligt”

”Rige børn leger bedst”

”Voldsom”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA