x
Neil Young & Crazy Horse: Barn

Neil Young & Crazy Horse
Barn

Intet nyt under høstmånen

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 09.12.2021
Anmeldt af
Espen Strunk

Det kræver en ikke ubetydelig dedikation, hvis man skal holde sig opdateret med Neil Youngs output: Den efterhånden 76-årige, canadiske rocklegende udgiver en stadig strøm af både arkivoptagelser og nye albums.

Der er dog ekstra grund til at høre efter, når Young udgiver nyt med makkerne i Crazy Horse – hans særegne, skramlede og ofte stærkt inspirerede backingband on/off siden mesterværket Everybody Knows This is Nowhere fra 1969. Siden er medlemmer faldet fra - og eminente Nils Lofgren kommet til – men Crazy Horse har stadig sin helt egen vibe, her et halvt århundrede nede ad landevejen.

Seneste udspil i dén konstellation var Colorado fra 2019, og Barn lægger sig på godt og ondt i logisk forlængelse. Der sker noget særligt, når Young og Crazy Horse ryger en joint og skruer op for forstærkerne – uanset om inspirationen så kommer til udtryk i elektrificerede, improvisatoriske forløb eller mere afdæmpede, akustiske sange.

LÆS OGSÅ: Neil Young udgiver demoer fra 1987 – husker ikke indspilningen

Samtidig må man dog sige at Barn, i lighed med forgængeren, ikke byder på noget, man ikke har hørt (mindst) lige så godt før fra dén kant: fra åbneren ”Song of the Seasons”' westernguitar- og harmonikadrevne hyldest til Moder Natur, over ”Heading Wests” rockede barndomserindringer og videre gennem i alt ti tracks af helt klassisk Young-tilsnit.

Inkluderet er således også en forudsigelig dosis inderlig, politisk indignation i "Canerican" såvel som den gamle hippies sympatiske opfordring til ikke at glemme kærligheden, i afslutningsnummeret af samme navn.

Som det har været tilfældet i efterhånden mange år, får vi både mindre end uforglemmelige stunder og lejlighedsvise, magtfulde momenter - og elsker man i forvejen gamle Neil, vil Barn også være et glædeligt genhør.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA