x
Tumult: Aldrig Får Jeg Fred

Tumult
Aldrig Får Jeg Fred

Tumult: Aldrig Får Jeg Fred

GAFFA

Album / GO Danish Folk Music
Udgivelse D. 26.03.2008
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det var et af rockhistoriens mere geniale kunstgreb, da Led Zeppelin greb fat i folkemusikken og satte strøm på. Skotske Big Country gjorde det også med manér, og herhjemme har flere gang i det spor, men ofte er rocken blevet for svulstig. Sådan er det ikke hos Tumult, som spiller så gnisterne springer - med udpræget hilsen til Jimmy Page.

For syv år siden havde jeg den fornøjelse at anmelde dem og betegnede dem som lovende. Forventningerne er til fulde indfriet nu, og så har de i guitaristen Mikkel Grue Nielsen en mand, der kunne spiller rockguitar og lapsteel med lige stor kompetence, ligesom tromme/baslyden er rendyrket rock uden de store armbevægelser med vat i skuldrene og al den rumklang, som man finder, når musikerne ikke er gennemsyret af et vaskeægte rock'n'roll-hjerte.

Tumult kan mange ting, og fremmaner mange forskellige stemninger, hvor den danske folkemusik hele tiden er omdrejningspunktet, men også får nyt liv og konstant er vedkommende.

Et fremragende nummer er "Hjemkomsten", hvor violinen er triumferende og stolt, mens den akustiske guitar er spillet med en rockmagers punch, mens regnen falder tungt. Eller "Jeg går ind og jeg går ud", der nærmest har hitkvalitet. Eller svinesangen "Antonius", hvor der bliver kørt hardcoreviolin af op af en guitarbredside, som er legende veloplagt og flot set.

Nej, det er endnu et flot album fra den danske folkemusik. Tumult har virkelig nået et højt niveau, og den overbevisende måde, hvorpå de tager deres danske rødder og transformerer dem til stor rock med drev og højt til loftet er en fornøjelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA