x
Didium And The Black Bonnie Picture: med Ave, Månedens Demo live, Lades Kælder, København

Didium And The Black Bonnie Picture, med Ave, Månedens Demo live, Lades Kælder, København

Didium And The Black Bonnie Picture: med Ave, Månedens Demo live, Lades Kælder, København

Anmeldt af Hansen | GAFFA

Billeder: Henrik Reerslev

Månedens Demo var denne gang en stor overraskelse på scenen. Hvor Didium And The Black Bonnie Picture på demoen virker dygtige, men lidt tidsbundne i en symfonisk brit-pop, fremstod de på scenen med et helt andet format. Her var det en helt anderledes tidløs orkestreret pop-musik, med en dejlig stemning og en masse virkemidler.

Ingen af musikerne stak ud som hverken specielt gode eller dårlige, til gengæld var der en tydelig band-fornemmelse af, at de ville det samme, og nød det. Da de stoppede, var der intet, der tydede på, at de egentlig var færdige, de kunne have blevet ved og ved, og havde formentlig også materialet til det. En lang række sange, der gav den dér udefinerbare følelse af at være i rigtig godt selskab. Der var numre, der stak ud, men generelt er det klart mere album-musik, der skal have tid til at folde sig ud over en hel aften.

Didium skal spille fire steder mere i Danmark som Månedens Demo, og der er noget at glæde sig til derude.

Ave
Som support spillede Ave fra Odense. Tidligere seks-stjernet Månedens Demo og Starfighters-finalist. Ave havde denne aften lidt svært ved at finde hinanden, men det var stadig tydeligt, at de har materiale til både singler og album. Undertegnede er mest til deres poppede ting, der nærmest lyder som den dag, A-ha og Radiohead tog sig en jammer. Det er en ambitiøs sangskrivning, og bandet følger det til det dørs med et væld af detaljer.

Begge bands spæder den traditionelle rock-besætning op med stryger, blæs og elektronik, og det lykkedes at fylde et godt proppet Lades op med både lyd og dejlighed.

Didium And the Black Bonnie Picture spiller i aften på Kulturfabrikken i Nykøbing F, den 14. på Studenterhuset i Aalborg, den 23. på Badeanstalten i Slagelse og den 29. på Fermaten i Herning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA