x
Heather Nova: South

Heather Nova
South

Heather Nova: South

GAFFA

Album / MNW
Udgivelse D. 09.10.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er liflige poptoner, der nænsomt drysser ud af munden på det lysende sangskrivertalent Heather Novas fjerde album. Med South synger hun sig for alvor ind i kredsen af vægtfulde kvindelige sangskrivere.
South er Heather Novas til dato stærkeste album, hvor hun med en legende let elegance spreder sødme, uden at det bliver kvalmende, og finder den evigt spilbare melodi i en række yderst iørefaldende sange. Enkelheden og den ubesværede tone er South's sikre pejlemærker, hvor Heather Novas lidt hidsige vokal har fundet sit eget leje og derfor ikke vælter sangene, der alle befinder sig i en blidt vuggende harmoni. Men det er alligevel hendes glasklare og sitrende vokal, som giver sangene deres helt eget liv og løfter dem op i mod stjernerne.
Heather Nova er opvokset på Bermuda og fandt sin musikalske karriere i London. Men musikalsk læner hun sig op ad en amerikansk lyd og deres stolte tradition for kvindelige sangskrivere. I Heather Nova anes da også både en Suzanne Vega og en Tori Amos. Det stabile, der krydser klinger med det ulmende indre oprør.
South er dog mest sig selv og i høj grad Heather Nova. Et musikalsk hjemmebryg, hvor hun har fanget en række smidige sange, der på albummet arbejder sig gennem en række næsten usynlige klimakser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA