x

Lisa Carbon
Trio de Janeiro – Themes Vol. 3. Electronica For

Lisa Carbon: Trio de Janeiro – Themes Vol. 3. Electronica For

GAFFA

Album / Quartermass
Udgivelse D. 06.11.2001
Anmeldt af
Torben Holleufer

Værk af kolossale dimensioner, som i sin oprindelige udgave blev udgivet for seks år siden. Her nyproduceret af Atom Heart fra Senõr Coconut - gruppen, hvor Kraftwerk møder Sydamerika - samt tilføjet et par skæringer, der hidtil kun har været udgivet i Japan.
I Lisa Carbons musik er grupper som Kraftwerk, Tuxedomoon eller måske endda The Residents ikke langt væk. Det er umiddelbart en synthesizerbaseret musik med et tidløst og elegant, nærmest henkastet feel. I familie med easy listening, med passager der rummer stor skønhed, hvad enten der er tale om elektroniske beats, der unægtelig ikke fedter for nogen, eller de forførende nærmest symfoniske svæv over en imaginær brasiliansk nattehimmel, hvor pigen fra Ipanemastranden bare er gået ned ad den forkerte gyde. Bossa novaens rytme er der endnu, men solen har skiftet til helt andre farver.
Lisa Carbon åbenbarer en stil, der er original og besættende. Kompositionerne på den meget lange – men ikke for lange – skive er af høj kvalitet, afdækkende soundscapes, der på én gang er sterile og alligevel rummer forførende varme.
Stor plade fra original kunstner. Sjældent har karakteren 6 været tættere på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA