x

L.O.C.
Dominologi

L.O.C.: Dominologi

GAFFA

Album / Virgin
Udgivelse D. 12.10.2001
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

Det er lige så stille begyndt at gå op ad bakke for dansk rap. Folk som DGP, Hvid Sjokolade, Sphaeren og ikke mindst U$O har i den senere tid sørget for at lægge tyngde i spillet ved at bidrage med projekter af mere interessant karakter. Genren når med L.O.C.s debut Dominologi nye højder.
Lad det være sagt med det samme: Dominologi er et fremragende album. Det er det af mange årsager, men hovedsageligt er det, fordi L.O.C. har helt og aldeles styr på sit lort. Han udviser stor sikkerhed og autoritet i sit flow, og han sørger for, at hans rap er meget udtryksfuld og dermed også meget levende og intens. Det lyder, som om det er legende let for L.O.C. at spytte sine rim, men i virkeligheden er det en stor kunst at flyde ud og ind mellem beats og breaks, skifte tempo og lege med stemmeføringen med så stor dygtighed, som han gør det.
En anden væsentlig kvalitet ved Dominologi er, at numrene er meget helstøbte. Der er virkelig kælet for detaljerne: små interludes, lydeffekter og gennemtænkte ad-lips gør, at tracks’ene virkelig kommer til livs.
Med sin gangsta-ass attitude, sans for at holde sig til numrenes respektive temaer (såvel morsomme som seriøse) og gode beats til at bakke rappen op (Tabu-folkene står bag) leverer L.O.C. et brilliant debut-album. Og så er der i sandhed ikke mange danske MC’s, som når L.O.C. til sokkeholderne!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA