x
Stina Nordenstam: This Is Stina Nordenstam

Stina Nordenstam
This Is Stina Nordenstam

Stina Nordenstam: This Is Stina Nordenstam

GAFFA

Album / Independiente / Sony Music
Udgivelse D. 05.11.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Stemmen hvisker bedrøvet hos Stina Nordenstam, der er en af Sveriges mest mærkværdige og originale sangerinder. Op gennem 90'erne har hun udsendt en stribe søgende album, der altid er gået linen ud i deres udstrakte musikalske eksperimenter.
Stina Nordenstams minimalistiske art rock har over tid bevæget sig rundt i mange musikalske underlag, men har aldrig fundet sig til rette i et bestemt udtryk. Det skulle da lige være den frysende melankoli og dystre dæmoniske tone, der altid har hængt over Stina Nordenstams forblæste sind.
This Is Stina Nordenstam er et forsigtigt skridt væk fra den mest tyngende og mørke tone hos Stina Nordenstam, og samtidig er hendes selvudslettende fremtoning trådt en smule i baggrunden på et næsten melodisk opløftende album, der bakkes op af superstjernen Brett Anderson fra Suede, som giver sit besyv med på to af sangene. Der er næsten optræk til musikalske fornøjeligheder, som på den underfundige Lori Glory, der har et herligt sus af David Bowie over sig, og den næsten tilforladelige popsang Sharon & Hope. Men helt muntert bliver det aldrig. Stina Nordenstam lader fortsat sine papirtynde angstneuroser svæve sårbare i de voldsomt undertrykte følelsesudbrud. Det er tung kost, men unikt i sin egen kuldslåede form.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA