x

Los de Abajo
Cybertropic Chilango Power

Los de Abajo: Cybertropic Chilango Power

GAFFA

Album / Luaka Bop / Virgin
Udgivelse D. 14.02.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Endelig nyt udspil fra det mexikanske tropipunkorkester, som både er venner med og har et nært musikalsk slægtskab med Manu Chao. Her er samme referencer til The Clash og samme forvirrende krydstogt rundt i Syd- og Mellemamerika med udgangspunkt i undergrunden af verdens største by, Mexico City. Det er ikke for ingenting, at gruppens navn betyder Dem Nedefra.
Siden de blev taget under David Byrnes vinger i 1998, er der sket en bunke, ligesom de har opnået en betragtelig popularitet her i landet, hvor deres koncerter på novembers world.dk-festival var et tilløbsstykke.
Der er mange referencer til den nye brasilianske bølge og kunstnere som Nacao Zumbi og Carlinhos Brown. Som på den herlige reggae/són-ting El Loco eller den spruttende Sr. Judas, der tager afsæt i reggaemetal og rap for så at gå over i det kommercielle omkvæd, der virker som det rene kulturchok og er typisk for Los de Abajo. Andre fede ting er den pudsige skating Anda Levanta, hvor tubaen lægger basgangen, hornene kanten, og det cubanske klaver får det hele til at køre rigtig skævt, eller Joder, hvor pumpende techno er tilsat syrede vokaler, radiostøj a la Manu Chao og hornene, der bare ligger der knivskarpt som humoristiske kommentarer. Endelig den traditionelle Vuelvo A Comenzar, der både er et hit og lægger sig midt mellem hjemlandets mariachimusik og brasiliansk MPB, som det spilles i Bahia.
Imaginativ og nyskabende plade med knald på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA