x

Strengedrejerne
Band Up Comedy

Strengedrejerne: Band Up Comedy

GAFFA

Album / Cope Records
Udgivelse D. 09.04.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Hvad er band up comedy? Ja, at dømme efter cd’en her defineres genren ved humoristiske tekster – gerne med vægt på ordspil og andre sproglige finurligheder – tilsat melodier, der tyvstjæler liberalt fra de sidste 50 års populærmusik.
Musikalsk er det kompetent og velfungerende, men det er ikke dér, Strengedrejerne skal hente deres berettigelse. De er først og fremmest humorister, rutinerede og ganske populære faktisk, i hvert fald i det lukrative firmafest-kredsløb.
Er de så sjove? Både og. Humoren er til tider lige lovligt letkøbt – Internørd og Fedt f.eks. – og til andre tider drives sproglegen længere ud, end morskaben kan bære – Vild Med Mig, f.eks. Enkelte sange (Kræsen) er bare pointeforladte.
Men i deres bedste øjeblikke præsterer Strengedrejerne en forfriskende absurd stil, der er fuldstændig afvæbnende. Hey Baby's uigennemskuelige metaforer – ”hey baby, du har den dejligste opvask/ lad mig ta’ den/ jeg vil så gerne ha’ den” – og den sarkastisk-socialrealistiske Nede I Netto viser, hvad Strengedrejerne kan, når de ikke forsøger at more alle på én gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA