x

Falden/Rysgaard
Short Stories

Falden/Rysgaard: Short Stories

GAFFA

Album / Kitchen Music
Udgivelse D. 27.05.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Short Stories er en nydelig debut fra duoen Falden/Rysgaard med fornavnene Ann og Lisbeth. To lysende piger fra hver deres del af det danske kontinent, der har slået deres musikalske pjalter sammen i et rigtigt amerikansk sangskriveralbum. De ligger ikke skjul på, at inspirationen kommer fra deres amerikanske veninder Sheryl Crow og Rickie Lee Jones. Tilføjer man Indigo Girls og danske Anette Bjergfeldt, er duoens musikunivers godt indfanget.
Sanger og sangskriver Lisbeth Rysggard kan sine amerikanske fraseringer til fuldkommenhed og med den mere poppede Ann Faldens tonerene produktion er Short Stories et vellykket forsøg på at indfange denne amerikanske musiktradition i en række små fortællende historier, uden at man på noget tidspunkt bliver ramt af åndenød.
Short Stories er først og fremmest koblingen mellem pop og håndspillede melodier, der giver rum til den lysende vokal. Sangene er enkle og båret af det gedigne håndværk med en rigtig god fornemmelse for den umiddelbare melodi. Får sangene tid til at vokse yderligere, kan Falden/Rysgaard måske nærme sig deres eget udtryk og på sigt lægge den nødvendige afstand til deres musikalske forbilleder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA