x

Gigi
Gigi

Gigi: Gigi

GAFFA

Album / Palm / MNW
Udgivelse D. 08.06.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

En sensationel stemme. Indehaver er den største etiopiske sangerinde siden giganten Aster Aweke. Ejigayehu 'Gigi' Shibabaw ramte først mine trommehinder på Jah Wobbles og Bill Laswells fortræffelige Radioaxiom, og her er soloalbummet med en stribe fra Laswells faste stab, plus et par notabiliteter, for eksempel pianist Herbie Hancock og saxofonist Wayne Shorter.
Gigi skriver selv sine sange, der rummer stor poesi. Hendes utroligt sødmefulde stemme svæver nærmest overjordisk over et landskab af funkede og dubbede arrangementer, som helt topper på et par tracks, f.eks. den suggestive og ufatteligt smukke Bale Washintu, som er et godt bud på en af årets bedste sange, og den pulserende Zomaye med den typiske P-funk-rundgang, enkelt markerede bas og de nærmest skrattende horn, samt på toppen Gigis uimodstålige vokal, som er en hyldest til kærligheden, til 'Zomaye', den langhårede mand, hun elsker.
Bill Laswell har gjort det igen, nemlig skabt en verden af lyd, der – med Gigi på toppen – har gode chancer for at stå tilbage som en milepæl. Fordi det fælles produkt både er autentisk og nyskabende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA