x

Orishas
Emigrante

Orishas: Emigrante

GAFFA

Album / EMI-Medley
Udgivelse D. 08.06.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Orishas har været undervejs i nogle år med deres blend af són og hiphop. En rejse, der blandt andet førte til et udmærket sæt på sidste års Roskilde Festival.
Med Emigrante tager de et skridt ind på scenen, hvor nogle af de andre aktører er mexicanerne i Los de Abajo, som dog stadig er et skridt videre. Et lille skridt. For Orishas præsenterer her det bedste, undertegnede har hørt fra den nye bølge i Havana, som her virkelig har fået styr på et udtryk, der på troværdig vis skaber en storbystil, der ikke mere låner flittigt fra amerikanske forbilleder, men har fundet en stil og identitet, som er helt sin egen. Det er det unge Cuba, der taler. Med drømmen om større social retfærdighed på tungebåndet.
Og selv om der stadig er rendyrkede són-rundgange, hvor medlemmerne afslører sprøde sangstemmer, så er det den nye hybrid, der er i fokus på et album, der fremstår som en helhed med sit eget flyd. Som på Ninos, hvor rapkorene og de sprøde blæsere skaber deres egen snurrige gryde af caraibisk funk, der virkelig overbeviser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA