x

DJCheb i Sabbah
Krishna Lila

DJCheb i Sabbah: Krishna Lila

GAFFA

Album / Six Degrees / Worldbeat
Udgivelse D. 24.07.2002
Anmeldt af
Torben Holleufer

Den i USA bosiddende DJ Cheb i Sabah tilhørte oprindelig den britiske Asian Underground-scene og er her på en rejse i indiske omgivelser, der er en mindre åbenbaring, efter at man i årevis har kunnet iagttage de indiske og pakistanske englændere, som oftest nøjes med at bruge de indiske klange og rytmer som eksotisk gimmick. Omtrent så orientalsk som boller i karry.
Her er det de klassiske instrumenter, der er i centrum, såsom sitar, tabla, santur, violin og tanboura. Oven i købet spillet seriøst, uden at det på noget tidspunkt bliver virtuost. Men mindre kan også gøre det.
Ikke at DJ Cheb i Sabbah på nogen måde har glemt det bløde maskinelle beat, men han vover et langt skridt ud af maskinrummet, og man mere end fornemmer vægten, der har flyttet sig fra hans skuldre. Og ikke overraskende er det da også med hjælp af bassisten Bill Laswell (igen!) og tablaspilleren Karsh Kale, som mere end låner Sabah deres definition på orientalsk jazz tilsat electronica og lounge.
Resultatet er en foruroligende god plade med mange lag og stor dybde. Samt gennemgående identitet i rejsens vuggende tidløshed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA