x
OK Go: OK Go

OK Go
OK Go

OK Go: OK Go

GAFFA

Album / Capitol
Udgivelse D. 18.03.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Det paradoksale ved albumdebuterende OK Go er, at de lyder usofistikerede, men på en meget sofistikeret måde. Åbningsnummeret Get Over It kan tjene som eksempel: Det starter med samme tramp-i-gulvet-klap-i-hænderne- rytme, som din fulde onkel John gerne kaster sig ud i til Queens We Will Rock You, men det ender som en formfuldendt power pop-sang.
Chicago-bandet kan noget med at lyde henkastede, næsten sjuskede i deres spil, samtidig med at power pop-guitarerne, new wave-keyboards’ene og de anarkistiske vokaler passer sammen som tandhjulene i et bornholmerur. Og så er de eksperter i at bygge sange op, gradvist, snigende, til de når en næsten manisk intensitet. Indrømmet: Det er velafprøvede tricks. Men i OK Gos hænder lyder de ikke trætte - tværtimod.
Nogle gange går OK Go over grænsen i deres uhøjtidelige plyndring af rockhistorien: C-C-C-Cinnamon Lips er fjollet, og The Fix Is In er lidt vel meget Beck. Andre gange bliver deres musik faretruende slikket, f.eks. i 1000 Miles Per Hour. Men for det meste er OK Go rigtig gode.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA