x
Calla: RECession, VoxHall, Århus

Calla, RECession, VoxHall, Århus

Calla: RECession, VoxHall, Århus

Anmeldt af Rune Geertsen | GAFFA

Billede: Mick Anderson

Man skal ikke lade sig narre af, at newyorker-kvartetten Calla ved første øjekast ligner et af de utallige, talentløse post-grunge-boybands, der boltrer sig på Boogie-tv. De unge fyre har et rigtig moderigtigt rock-udseende med sig, men det er bestemt bandets semi-gotiske, tunge guitarrock, der fortjener opmærksomheden, for de tager ingen lette kommercielle løsninger, selv om de sikkert kunne score kassen ved at få en corporate make-over.

Derimod var det Callas simple løsning på RECession-festivalen, der gjorde deres koncert til en koncert, man vil huske. Næsten samtlige numre var bygget op omkring en tung, monoton puls bestående af en ekstremt velspillende trommeslager og ditto bassist. Omkring denne kerne omslyngede støjende guitarkaskader sig, dæmpede sig og gav plads til sangeren Aurellio Valles indladende vokal.

Hvis der var en lille ting, der skurrede, var det nok vokalen. Det var lidt som om, at den satte sig mellem to stole og ikke helt kunne finde ud af, om den skulle bruges som singer-songwriter-struktur eller som et ekstra stemningsskabende lag i musikken. Og hvis man skal være singer-songwriter, bør man nok have lidt mere nuanceret vokal at byde på end Calla-sangeren Aurellio Valles hvisken.

Calla viste på VoxHall, at de - sammen med et band som bybrødrene Interpol - er et seriøst bud på den næste hype fra New York.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA