x
Tocotronic: Præ-Spot 09, VoxHall, Århus

Tocotronic, Præ-Spot 09, VoxHall, Århus

Tocotronic: Præ-Spot 09, VoxHall, Århus

Anmeldt af Kasper Villum Jensen | GAFFA

Thanks, danke, tak

Tyskland er mere indie, end du aner. I Tocotronic gemmer tyskerne på en overset rockperle på den alternative rockscene.

På grund af gruppens succes i hjemlandet er de seneste udgivelser fra tyske Tocotronic genindspillet i engelsk-sprogede udgaver. Men de fremmødte på VoxHall blev heldigvis sparet for de ubehjælpsomme oversættelser af gruppens finurlige tekster. Kun et enkelt engelsk nummer klemte sig ind.

Bandet, der normalt har hjemmebanefordel, når de gæster Roskilde Festival, har holdt sig på toppen af den tyske alternative scene siden debuten "Digital Ist Besser" fra 1995. Seks udgivelser senere kom Tocotronic til Århus for at præsentere den musikalske udvikling.

Og Tocotronic kan det stadig. Det er stadig ørehængere pakket ind i toner, som nægter at blive irriterende. Korte kraftudladninger, som serveres med en sikker hånd på guitarerne. Hvor bandet tidligere er blevet rost for at skabe de samme beskidte hits som Nirvana, skriver forsanger Dirk i dag sange, som sagtens kunne dukke op på en Pavement-plade. Der er kommet en ekstra mand på scenen for at udvide drengekammerrocken, men stilen er stadig tro mod Tocotronics kompromisløse og naturlige naivitet.

Men gruppen fik ikke lov til at forlade Århus uden at levere enkelte kultklassikere. Så selv om "Freiburg" var henvist til ekstranumrene, er der ingen tvivl om, at sangskriver Dirk stadig hader cyklister og backgammonspillere af hele sit hjerte.

Der var styr på det. De kan deres sange på rygraden, så der var plads til at lege. Før ekstranumrene satte tyskerne nærmest ild i VoxHall med "Alles Wird In Flammen Stehen", der klædte scenen i et skotskternet tæppe af lys og eskalerende skrig. Danke Schön.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA