x
Powderfinger: Vulture Street

Powderfinger
Vulture Street

Powderfinger: Vulture Street

GAFFA

Album / V2
Udgivelse D. 08.12.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Hvis vi ser bort fra USA, er Australien uden tvivl det mest amerikanske sted i verden. Det kan man f.eks. forvisse sig om ved at tage landets forbløffende velvoksne country-scene i øjesyn, men Powderfinger kan også tjene som indikator.
Brisbane-bandets støvede og potente halvfjerdser-rock er nemlig så ærkeamerikansk, at selv en amerikaner må være misundelig. I praksis har Powderfinger det ganske vist med at blive oversete over there, selvom de nyder enorm succes down under. Men hvis der er nogen retfærdighed til, vil Vulture Street lave om på det. Det er nemlig et rigtig fint rockalbum, der kunne lære mange amerikanske bands noget om at skrive rocksange – og om at spille dem løst, pågående og med følelse.
Åbningsnummeret Rockin’ Rocks sætter tonen her – både i titel og indhold – og det følges fornemt op. Der er ikke mange svage sange på Vulture Street, hvor Powderfinger imponerer med en rutine og et håndelag, der er i verdensklasse. Det er måske ikke stor kunst, men i hvert fald glimrende rockmusik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA