x

Weird War
Illuminated By The Light

Weird War: Illuminated By The Light

GAFFA

Album / Domino
Udgivelse D. 19.04.2005
Anmeldt af
John Fogde

Det er svært at sige noget positivt om den seneste plade fra amerikanske Weird War. Musikken er bevidst naiv med avantgardistiske elementer, der tydeligvis er stjålet fra Frank Zappas musikalske univers, og også på vokalsiden ligger Ian Svenonius ganske tæt på Zappa både på den måde, han taler sig gennem sangene og i de sære tekster, der vist skal forestille at være morsomme.
Problemet er bare, at sangene hverken er interessante eller anarkistiske nok til at rykke ved noget som helst, så de lyder i stedet ubehjælpsomme og irriterende. En sang som Crystal Healing lyder, som om den er skrevet og indspillet af talentløse 12-årige, og på Earth, Mama, Woman, Girl, Child lyder Svenonius, som om han har fået et eller andet anfald og synger så grimt og skabet, at man burde forbyde ham nogensinde at nærme sig en mikrofon igen.
Illuminated By The Light er i bund og grund en rædselsfuld plade, og man kan undre sig over, at der er andre end gruppens medlemmer, der har fundet det nødvendigt at udgive den.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA