x
Bellman: Mainly Mute

Bellman
Mainly Mute

Bellman: Mainly Mute

GAFFA

Album / C + C Records
Udgivelse D. 06.04.2009
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Norske Bellman byder med Mainly Mute på ti lettere ærgerlige drømmepop-numre. Den storladne og sørgmodige This Is Life åbner albummet med underligt opløftende og poppede undertoner, der gør nummeret let at holde af. Sfæriske guitarer brager løs under det egentlige lydbillede og bidrager med, hvad der virker som lettere kalkulrerede kantede elementer.
Anden skæring Spaceship, Move Slow er direkte uudholdelig med sine overdrevne shoegazer-tendenser, svulstige stryger-stykker og rumklangskor. Heldigvis er Lost My Way anderledes charmerende, men de mindre forsonende elementer som forsangers enerverende falset, de talrige insisterende melodi grand prix-agtige arrangementer, og en i det hele taget uforsonende overproducering hænger ved på resten af albummet, og efter at have lyttet hele Mainly Mute igennem trænger man simpelthen til at rette tæerne ud og tage et eller andet mod sukkerchokket.
Vil man afsøge mere kvalitativt musikalske fremlægninger af de følelser, Bellman forsøger at formidle, skal der herfra i stedet lyde en opfordring til at lytte til enten Death Cab For Cuties Plans  eller hvad som helst med Mercury Rev.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA