x
Rasmus Broe: Ildsjæl

Rasmus Broe
Ildsjæl

Rasmus Broe: Ildsjæl

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 11.05.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Digteren Carl Scharnberg (1930-1995) blev kendt som arbejderdigteren, der talte de undertryktes sag og viede sit liv til kampen mod krig. Det er ikke dyder, der længere er helt moderne i vores selviscenesættende forbrugsliv. Og det ærgrer sanger og sangskriver Rasmus Broe, der fornyelig debuterede med bandet Ligusterlogik.

Krig og undertrykkelse er der ikke blevet mindre af, og set fra den side af pennen er Carl Scharnbergs digte lige aktuelle, men han er til gengæld af den gamle skole, der kunne anskue tingene lidt sort/hvidt. Det retter Rasmus Broe dog op på i fortolkningen af digtene, hvor han har tilladt sig selv at digte lidt med på forlægget, hvilket der er kommet en række fine og vellykkede sange ud af.

Melodisk har Rasmus Broe valgt de lyse toner, så det er håbet og troen på fremtiden, der skinner igennem. Der er tale om en helt enkel og vellydende rockmusik, som ikke går ind og overtager sangene, men får dem skubbet helt ud i dagslyset.

Ingen tvivl om, at Rasmus Broe har en udsøgt fornemmelse for sproget, og det er helt lykkedes ham at undgå en dræbende arbejdernostalgi på Ildsjæl, som let kunne have taget over.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA