x
Metallica: Forum, København

Metallica, Forum, København

Metallica: Forum, København

Anmeldt af John Fogde | GAFFA

Metallica har været gennem en knastør ørkenvandring de sidste mange år, men nu virker det endelig som om, bandet har fundet den ægte spilleglæde tilbage. I hvert fald er den californiske kvartets seneste album ”Death Magnetic” bandets bedste siden det episke sorte album fra 1991, der for alvor satte bandet på det musikalske verdenskort.

Det betyder, at vi efter mange år med re-runs og dødssyge gentagelser får lov til at se verdens største rockband på slap line med nye, uudforskede sange og en spilleglæde, man troede, bandet havde mistet for mange år siden. Faktum er, at Metallicas første danske koncert af fem i betonarenaen Forum langsomt, men stille udviklede sig til et sandt triumtog for den hårdt prøvede Metallica-forsanger James Hetfield og den danske trommeslager Lars Ulrich, der vel nok med rette kan kaldes metalmusikkens svar på Mick Jagger og Keith Richards.

Ulden lyd og kaotiske temperaturer i Forum kunne simpelthen ikke stoppe Metallica, der buldrede ubarmhjertigt løs med nye numre som ”All Nightmare Long” og ”Cyanide” krydret med gamle slagere som ”Master of Puppets” og ”Harvester of Sorrow”, der for mange fans rangerer blandt bandets bedste materiale.

Derfor kunne vi nemt have været foruden lys, lir og laser og alle de andre teknologiske hjælpemidler, som Metallica slæber med rundt på deres intense turnéer. Ild, roterende kister og andre ting er reelt overflødigt.

Sangene taler for sig selv, og det gjorde de også mandag aften i Forum.

Om man så sværger til debuten ”Kill Em All” eller hovedværket ”Master Of Puppets”, så kan ingen undsige, at Metallica er i deres livs form og endelig har fået lagt årelange ørkenvandringer med ligegyldige plader bag sig og nu igen kan gå direkte efter struben på de tusindvis af dedikerede fans.

Jo, Lars Ulrich er en spids for langsom på trommerne og James Hetfield har til tider store problemer med at ramme selv de simpleste toner. Men sådan var det også for 25 år siden, så mandagens koncernt i Forum var blot med til at understrege, at Metallica er det mest toptrimmede thrash-metal band, der findes på kloden.

Tungt, dystert og alligevel fængende melodisk metal kombineret med forsanger James Hetfields ofte sjælsøgende tekster giver reelt en ren vinder live, når man samtidig tilføjer en lavstammet dansk trommeslager oven i hatten.

Billige point er altid gode, og dem labbede Metallica i sig. For med bandets bagkatalog er det uhyre svært at træde ved siden af, men mandag aften på Frederiksberg viste bandet i den grad også mod og vilje til at prøve nye sider af sig selv af, blandet andet med en række sange fra ”Death Magnetic”.

Om Metallica kan holde kadencen de næste mange koncerter, er et åbent spørgsmål. Men faktum er, at bandet er bedre rustet til opgaven end nogensinde før.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA