x
Voodoom: Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Voodoom, Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Voodoom: Starfighters, Rytmehans, Danmarks Smukkeste Festival

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Voodoom var dagens femte bidrag i Starfighters-konkurrencen. Gruppen har tidligere været "Månedens Demo" i GAFFA og spiller vaskeægte reggae - og den gør det godt. Voodoom lagde frisk ud med et instrumentalt medley over samtlige de sange, de havde tænkt sig at spille i løbet af deres halve time i Skanderborg. Og her viste de, at de både kan spille tunge, root-reggae-orienterede sange og hurtigere, dancehall- og ska-påvirkede sager.

Da vokalisterne gik i gang, fandt vi også ud af, at Voodoom spreder sig godt over sprogene. Gruppens mandlige vokalist Lars "Red Rebel" Pedersen synger og toaster primært på engelsk, og den spanske sangerinde Claudia Rodriguez fortrinsvis på spansk. Lidt danske gloser fik vi dog også i "Kaster Med Ild", som samtidig satte en tyk streg under bandets politiske engagement. Gæt selv, hvilken fløj de hører til på!

Flere af sangene bød på forfriskende temposkift, og i det hele taget swingende musikken fortrinligt. I længden blev det måske en kende ensformigt, men underholdende var det, og det samme gjaldt den rulleskøjterullende danserinde Tanja, der dukkede op sidst i koncerten. Blandt andet fremførte hun en slags moonwalk på rulleskøjter – respekt!

Absolut 30 minutters god underholdning - endda med politisk bid. Om end Anders Fogh måske skal opdateres lidt, når vi taler fjendebilleder...

I Starfighters-konkurrencen endte Voodoom uden for medaljeskamlerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA