x
Wilco: Øyafestivalen, Oslo

Wilco, Øyafestivalen, Oslo

Wilco: Øyafestivalen, Oslo

Anmeldt af Monica Blegvad | GAFFA

Sorte skyer truede i horisonten, men efter en lidt sløv og indadvendt intro med numrene "Wilco (The Song)" og "I Am Trying To Break Your Heart" vågnede Wilco, med den sympatiske Jeff Tweedy, til live, og solskinsvejret holdt heldigvis i denne omgang. Øyafestivalens største scene Enga gav en perfekt og intim ramme omkring en rå og beskidt, men også varm og ærlig koncert præget af hjemmehygge.

Wilco faldt aldrig for fristelsen til de store og nemme radiohits, men koncerten havde alligevel højdepunkter fra de fire sidste plader. Der var flere gode tilspring til ren magi, specielt i deres mere rolige og næsten ømme partier i blandt andet "You Are My Face" og "At Least That’s What You Said", men også til mere livlige numre som Beatles-refererende Hate It Here med et musikalsk citat fra "Lady Madonna" og afslutningen "I’m The Man Who Loves You".

Præstationen denne aften var solid, men desværre lidt for sat og selvsvingende til virkelig at kunne hive publikum på benene. Dette dog med undtagelse af dem, der i forvejen er trofaste fans, hvilke der tydeligvis var mange af blandt det norske publikum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA