x
Heavy Winged: Sunspotted

Heavy Winged
Sunspotted

Heavy Winged: Sunspotted

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 06.12.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

Heavy Winged er en amerikansk trio med baggrund i bl.a. doom metal, og det kan man for så vidt godt høre, om end stilen her er en lidt anden. Sunspotted byder nemlig på to lange instrumentalnumre af omkring tyve minutters varighed hver, hvor der nok bydes på fedtede og brutale guitarflader, men også på elementer fra såvel støj- som artrock.
 
Store dele af albummet består stort set udelukkende af støjende guitarflader og trommer, der enten banker frenetisk løs eller tager en mere afdæmpet rolle, mens støjkaskaderne træder i forgrunden. Visse passager er eksplosive og kaotiske, andre dvælende tunge eller fordybet i effekter, og som sådan formår Heavy Winged sådan set at skabe variation med forholdsvis få virkemidler. Spørgsmålet er bare om det er vaiation nok.
 
Som lytter sidder jeg lidt tilbage med en fornemmelse af at musikerne har haft det sjovt og inspirerende mens de lavede musikken, men der kunne måske godt have været sorteret lidt mere i bunken med trommer-møder-guitarstøj, for selvom visse passager fungerer godt, så er der en tendens til, at det hele bliver lidt vel ens i længden, netop fordi virkemidlerne er få. Lidt større fokus omkring komposition kunne måske tilføje noget kontrast, for ellers synes jeg sådan set Heavy Winged er godt på vej inden for deres genrer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA