x
Prefuse 73: The Only She Chapters

Prefuse 73
The Only She Chapters

Prefuse 73: The Only She Chapters

GAFFA

Album / Warp Records
Udgivelse D. 25.04.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Guillermo Scott Herren har som Prefuse 73 været ekstremt en indflydelsesrig musiker og producer. Det er eksempelvis svært at forestille sig L.A. beat-scenen i sin nuværende form, hvis det ikke havde været for hans banebrydende tidlige plader.

The Only She Chapters træder han så et skridt længere væk fra traditionel hiphop og hen mod abstrakt kompositionsmusik. Det sitrer, knirker og knager. Strenge plukkes, guitarer hyler støjende, nostalgiske fløjter og mellotroner toner ind og ud, og over det hele svæver abstrakte kvindevokaler leveret af så stærke sangere som Zola Jesus og sørgeligt afdøde Trish Keenan fra Broadcast.

Det er ganske enkelt umådeligt smukt, og numre som The Only Contact She's Willing To Give og det næsten skræmmende The Only Direction In Concrete er blandt pladens bedste, men det er næsten synd at fremhæve enkelte numre, for The Only She Chapters skal opleves som en helhed. En helhed, der med sin skønhed demonstrerer, at Guillermo Scott Herren er en helt essentiel kunstner.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA