x
Cathrine Legardh & Sigurdur Flosason: Land & Sky

Cathrine Legardh & Sigurdur Flosason
Land & Sky

Cathrine Legardh & Sigurdur Flosason: Land & Sky

GAFFA

Album / Storyville
Udgivelse D. 28.04.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Cathrine Legardh er en forholdsvis nyopdaget stjerne på den danske vokaljazz' himmel. Og dobbelt-albummet Land & Sky er det foreløbige resultat af hendes samarbejde med den islandske jazzsaxofonist Sigurdur Flosason. De tos i alt tyve sange – hun har skrevet teksterne, han melodierne - er blevet til over en periode på seks måneder, i skyggen af den berømte islandske askesky. (Heraf albummets titel)!

Det vil dog være misvisende at kalde de tos godt gennemarbejdede sange formørkede. For vel er der et element af melankoli over størsteparten af de tyve ballader, men man fyldes ikke af vemod under lytningen. Tværtimod. Materialet rummer en lethed og forløses med en gejst, som askeskyen ikke truer.

Især Flosasons tone bryder igennem som et nordlys. Men… selv om Legardh og Flosason – og deres tre stærke sidemen: Peter Rosendal, Lennart Ginman og Andreas Fryland – er habile musikere, er det alligevel som om, de ikke formår at bryde igennem det imaginære pergamentpapir, der adskiller dem fra denne lytter. Kun et nummer som The Wind rummer elementer af et egentligt gennembrud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA