x
Dutch Uncles: Cadenza

Dutch Uncles
Cadenza

Dutch Uncles: Cadenza

GAFFA

Album / Memphis Industries
Udgivelse D. 23.05.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Debutalbummet fra engelske Dutch Uncles er en snurrig sag, hvor det unge engelske band på én gang tackler nyt og gammelt. På titelnummeret sporer man både inspiration fra math-rocken i den tætte og klirrende guitar og sofistikeret pop a la Ben Folds Five, Talking Heads og Prefab Sprout. Denne blanding løber igennem hele albummet, og blandingen gør den ellers tit kølige og sterile mathrock mere indbydende og organisk i lydbilledet.

Dressage starter ud i et hæsblæsende punket tempo, men får sideløbende vredet sig ind og ud af popformen igen. Imens er X-O nok det tætteste, man kommer på den rene, Foals-klingende mathrock. Duncan Wallis' lyse og androgyne vokal får også ekstra modspil på Orval og The Ink, begge med tydelig 70'er-funk-inspiration.

Det store spørgsmål til Dutch Uncles og andre må efterhånden være, om math-rockens skæve nuancer og temposkift efterhånden er ved at blive ren musikalsk gimmick. I dette tilfælde bør man lade tvivlen komme Dutch Uncles til gode, for de har leveret et ganske elegant og velfungerende debutalbum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA