x
Magnus Hjorth, Petter Eld & Kazumi Ikenaga: Plastic Moon

Magnus Hjorth, Petter Eld & Kazumi Ikenaga
Plastic Moon

Magnus Hjorth, Petter Eld & Kazumi Ikenaga: Plastic Moon

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 07.06.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Pianisten Magnus Hjorth og bassisten Petter Eld er to af Sveriges yngre jazztalenter. Begge er uddannet i København og begge har base i København, men yngre svenskere er de ikke desto mindre. På Plastic Moon udgør de imidlertid – sammen med den midaldrende japanske trommeslager Kazumi Ikenaga – noget, der minder om en stærk jazztrio af internationalt tilsnit; en jazztrio med et umiskendeligt nordisk udtryk; et enkelt, virtuost, melodisk udtryk.

At udtrykket emmer af noget stringent nordisk skyldes ganske givet, at størstedelen af albummets kompositioner er skrevet af Magnus Hjorth, men også at både trioen og den japanske producer Yoko Yoneyama har ønsket at kombinere det stramme nordiske og det ditto japanske.

Summen af anstrengelserne er under alle omstændigheder forrygende. Plastic Moon er et meget, meget smukt album, som bygger videre på den hidtidige forståelse af jazztrioen som format - især fordi der i samspillet imellem de tre musikere er en vibrerende lethed, der gør Plastic Moon til uhyre vellykket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA