x
Suede: Dog Man Star [reissue]

Suede
Dog Man Star [reissue]

Suede: Dog Man Star [reissue]

GAFFA

Album / Cosmos Music
Udgivelse D. 06.06.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

[Albummet består af det remasterede album, en cd med b-sider, demoer og sjældenheder samt en dvd]

Dog Man Star er ikke blot Suedes, men også et af 90'ernes musikalske højdepunkter i alt sit grandiose mørke. Denne reissue giver ud over den det remasterede album også b-sider, videoer og Bernard Butlers sidste koncert.

Det absolutte højdepunkt er singlen Stay Together, der blev udsendt mellem debuten og Dog Man Star og skulle vise sig at være Bernard Butlers svanesang hos Suede. Et nummer, der viser bandet fra deres mest bombastiske og dramatiske side.

Ellers kan man more sig over de sære arbejdstitler, numrene havde. Squidgy Bun (Introducing The Band), Banana Youth (The Power) og Ken (The Wild Ones) vises alle i deres tidlige demoversioner, hvilket også er et lyt værd. Den eneste tidligere uudgivne sang er den habile, men ikke enestående We Believe in Showbiz, der overstråles af den franske udgave af The Power, La Puissance.

Dvd-materialet byder blandt andet på interview med Bernard Butler og Brett Anderson, der sammen diskuterer deres fælles mesterværk, hvilket både er interessant, og det er samtidig rart at se, at de to er på venskabelig fod.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA