x
Jedward: Planet Jedward

Jedward
Planet Jedward

Jedward: Planet Jedward

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 18.07.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Det er vel rimeligt at sige, at Grimes-brødrene faldt i gryden som spæde. De enæggede tvillinger beskrives i hvert fald flere steder som indehavere af ADHD, hvilket i høj grad ville forklare det nærmest ulidelige energiniveau, de lægger for dagen. Den dynamiske duo eksploderede i Irlands X Factor i 2009.

I juli 2010 kom albummet Planet Jedward – udelukkende med covernumre. Det næste album Victory er på vej, med originalnumre. Denne Planet Jedward er en blanding af de to, designet til udlandet. Nogle vil allerede kende Lipstick fra årets Eurovision Contest.

Den popgryde, de er faldet i, 90'er-inspireret overenergisk elektronisk pop, må få lamperne til at lyse rødt på popfabrikken. Men der er en vis gakket charme, som i kombination med nærmest frustrerende catchiness holder dem oven vande på numre som My Miss America, Lipstick og Celebrity.

Covernumrene er decideret rædselsfulde. Af uigennemskuelige årsager har de valgt numre af Beastie Boys (It's the Jedward Boys!), Vanilla Ice, Kris Kross (Jedward will make ya... jump, jump!) og Blink-182. Det bringer hverken numrene eller Jedward ære.

Det er en udfordring af de svære at udholde et album med Grimes-brødrene. Desværre bliver omgivelserne nok trætte, før de selv gør.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA